НБУ повідомив, як встановлюватиме частоту інспекційних перевірок банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ повідомив, як встановлюватиме частоту інспекційних перевірок банків

Казна та Політика
325
Національний банк України (НБУ) буде встановлювати частоту інспекційних перевірок банків та інших осіб, які охоплюються його наглядовою діяльністю, виходячи з їх величини (значення для системи) і ризиків, повідомляється на веб-сайті регулятора.
Відповідні зміни до положення “Про організацію та проведення інспекційних перевірок” затверджено постановою правління центробанку №47 від 2 травня 2018 року. Документ набуває чинності з 4 травня 2018 року.
Згідно з документом, банки та інші особи, охоплені наглядовою діяльністю НБУ, будуть перевірятися відповідно до затвердженого правлінням плану інспекційних перевірок, складеного на основі ризик-орієнтованого підходу, з урахуванням проведеної регулятором оцінки банків при здійсненні безвиїзного банківського нагляду.
Як відзначає НБУ, зазначені зміни відповідають положенням Європейського банківського органу щодо організації єдиної процедури та методології процесу наглядових перевірок і оцінки (Supervisory Review and Evaluation process, SREP).
Зазначимо, за версією авторитетної премії FinAwards2018 і на підставі комплексної оцінки стресостійкості банків порталу «Мінфін», найстійкішим банком України визнано Райффайзен Банк Аваль. Детальну інформацію про банк і його продукти ви можете дізнатися за посиланням.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас