У Держслужбі зайнятості розповіли про права жінок на ринку праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Держслужбі зайнятості розповіли про права жінок на ринку праці

Особисті фінанси
413
В Україні існує певна гендерна дискримінація на ринку праці, проте вона є більш ментальною. Крім того, така ситуація спостерігається по всьому світу. Про це у коментарі повідомила начальниця відділу профорієнтації Державної служби зайнятості Наталія Пішко.
“Певна гендерна дискримінація є більш ментальною, причому така ситуація спостерігається по всьому світу”, – сказала Пішко.
Як пояснила вона, внутрішня статистика Державної служби зайнятості демонструє, що безробітних жінок та чоловіків в Україні (які стоять на обліку в ДСЗ – ред.) – приблизно однакова кількість. Вони мають однакові можливості працевлаштування, однаковий доступ до різноманітних послуг. Але люди самі по-різному використовують ці можливості. У цьому контексті чоловіки більш активні та більш мобільні.
“Це пояснюється укладом життя – розподілом сімейних обов’язків. Жінка більш прикута до сім’ї. І тут вона від цього і потерпає. У чоловіків більші зарплати і навіть допомога по безробіттю, бо вони вважаються основними годувальниками сім’ї. Крім того, чоловіки активніше відстоюють свої права перед роботодавцем, у той час як жінки схильні домовлятися. Часто жінки шукають роботу, яка б розташовувалась поряд з домом, була спокійною, відповідно, така робота менш оплачувана, частіше жінки погоджуються на нелегальне працевлаштування”, – додала спеціаліст.
За словами Пішко, Державна служба зайнятості не може впливати на роботодавців щодо того, кого їм брати на роботу та який рівень зарплати встановлювати, чи враховувати при прийомі на роботу сімейний стан та наявність дітей.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас