За новими правилами в школу: оприлюднено проект Закону «Про середню освіту» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За новими правилами в школу: оприлюднено проект Закону «Про середню освіту»

Казна та Політика
3245
Міністерство освіти і науки України оприлюднило на сайті проект Закону «Про середню освіту», який містить низку концептуальних змін.
Зокрема, нові механізми доступності в отриманні повної загальної середньої освіти, формування мовного середовища, усунення дискримінації, створення умов для забезпечення індивідуальної освітньої траєкторії учнів.
Згідно із Законом України «Про освіту», в документі закріплюється трирівнева система загальної середньої освіти: початкова освіта повинна здобуватися протягом 4 років, базова середня освіта – протягом 5 років, а профільна – протягом 3 років.
У початкову школу зарахування дітей на конкурсній основі забороняється, але в старшій профільній школі буде здійснюватися на підставі річного оцінювання результатів їхнього навчання та державної підсумкової атестації.
У документі також чітко зазначено зміст державних стандартів і освітніх програм і зазначено, що «освітня програма державного та комунального закладу не може реалізовуватися або забезпечуватися (повністю або частково) за рахунок батьків та/або учнів».
Законопроект детально визначає питання фінансової та управлінської автономії закладів загальної середньої освіти. У документі передбачені нові підходи до обрання, призначення та звільнення директора школи, визначення повноважень органів самоврядування, в тому числі і органів батьківського самоврядування.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас