Єврокомісія запропонувала ухвалити довгостроковий бюджет у розмірі €1,1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія запропонувала ухвалити довгостроковий бюджет у розмірі €1,1 млрд

Світ
168
За даними прес-служби Європейської комісії, ЄК представила проект довгострокового бюджету на 2021-2027 роки, який вже розрахований на 27 країн — без Великої Британії, яка до того часу вийде з ЄС.
Комісія пропонує довгостроковий бюджет у розмірі 1,135 млрд євро в зобов’язаннях (виражених у порівнянних цінах 2018 року) за період з 2021 до 2027 року, що відповідає 1,11% від валового національного доходу 27 країн ЄС.
«Для фінансування нових і нагальних пріоритетів необхідно збільшити поточний рівень фінансування. Інвестування зараз в такі галузі, як дослідження та інновації, молодь, цифрова економіка, управління кордонами, безпека і оборона сприятимуть процвітанню, стабільності та безпеці у майбутньому. Наприклад, бюджет Erasmus+ і Європейського корпусу солідарності буде подвоєний», — йдеться в повідомленні.
Водночас Єврокомісія визначила сфери, де можна заощадити і підвищити ефективність. Комісія пропонує помірно зменшити фінансування спільної сільськогосподарської політики і політики когезії ЄС (Cohesion Policy) — приблизно на 5%, — відображаючи нову реальність Союзу у складі 27 країн.
«Ця політика буде модернізована, щоб служити новим пріоритетам. Наприклад, політика когезії буде грати все більш важливу роль у підтримці структурних реформ і тривалої інтеграції мігрантів», — зазначили в ЄК.
Комісія пропонує скоротити кількість програм більш ніж на третину (з 58 в даний час до 37 в майбутньому), наприклад, шляхом об’єднання фрагментованих джерел фінансування у нові інтегровані програми і радикально оптимізувати використання фінансових інструментів, у тому числі через фонд InvestEU.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас