To the Moon: криптовалютні ентузіасти видобувають Bitcoin на висоті 35 000 метрів (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

To the Moon: криптовалютні ентузіасти видобувають Bitcoin на висоті 35 000 метрів (фото)

Фінтех і Картки
3754
Компанія Miner One запустила в стратосферу повітрянe кул. з обладнанням для видобутку Bitcoin, якe назвали «Space Miner One (SMO)». Організація позиціонує себе як «спільнота людей, які хочуть отримати криптовалютну рентабельність». Хлопці настільки вірять у Bitcoin, що сподіваються, що такий PR-хід буде сприйнятий як «символ віри, що ціна Bitcoin буде вищою за 35 000».
Великий латексний балон з гелієм прикріплений до парашута. Він оснащений інтелектуальним обладнанням ASIC, в тому числі двома ASIC USB Block Erupters, підключеними до «мікропроцесора Raspberry Pi 3 і супутникового телефону», які «поміщені всередину капсули з вуглецевого волокна … разом з сувенірною монетою Bitcoin.
To the Moon: криптовалютні ентузіасти видобувають Bitcoin на висоті 35 000 метрів (фото)
Куля також оснащена «навігаційним обладнанням для стеження з незалежним джерелом живлення, термоізоляцією і терморегулятором, що захищає його від екстремальних температур» — пояснили Miner One.
Космічний майнер проходить через тропосферу; ASIC активується і підключається за допомогою супутникового передавача до Інтернету … У міру того, як Space Miner One входить в стратосферу, падаючий тиск повітря змушує повітряну кулю розширюватися від 2,2 м до 10+ м в діаметрі.
Перед спуском «повітряна куля вибухає, парашут розкривається, і Space Miner One повертається назад на Землю у відкрите поле в Литві», — пояснили ентузіасти, додавши, що тривалість польоту складає приблизно 2 години 30 хвилин.
Перспектива видобутку Bitcoin в атмосфері стає все більш привабливою для венчурних капіталістів і майнінгових компаній.
Велика кількість сонячної енергії і температура замерзання в космосі — сильні аргументи для майнінгових компаній. Третя перевага космічного майнінгу, як зазначив на початку минулого року Пітер Тодд, полягає в тому, що це може бути єдиний економічно правильний спосіб використання сонячної енергії, яка генерується на орбіті.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас