Представлено найменший у світі автомобіль для доріг загального користування (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представлено найменший у світі автомобіль для доріг загального користування (відео)

Технології&Авто
1001
Остін Коулсон, який мешкає в американському місті Фенікс, створив найменший у світі автомобіль, придатний для руху по дорогах загального користування.
Згідно з даними Guinness World Records, автомобіль має висоту 63,5 см, ширину 65 см і довжину 1 м 26 см. Такий розмір, згідно із законодавством США, передбачає, що на трасі машинці можна розганятися вище 40 км/год. А між тим, в реальності найменший автомобіль у світі здатний набирати швидкість до 53 км/год. Такою здатністю його насамперед наділяє одноциліндровий бензиновий мотор, з’єднаний з безступінчатим варіатором, який Коулсон разом з трансмісією і приводом запозичив у квадроцикла.
Витрата двигуна становить 2,7 л пального на 100 км пробігу. А через відсутність підвіски, швидкість в 53 км/год, за словами Остіна, сприймається як в 3 рази більша.
Щоб автомобільчик виглядав більш войовничо, його розфарбували під американський військовий винищувач P-51 Mustang, на якому за часів Другої Світової війни літав дідусь Коулсона. Неможливо не відзначити і номерний знак цієї смішної машинки – IM BIG (Я великий).
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас