Лише три облгази платять за використання державних мереж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лише три облгази платять за використання державних мереж

Фондовий ринок
349
ПАТ “Одесагаз”, ПрАТ “Тернопільміськгаз” і “Шепетівкагаз” заплатили державі 898,5 тис. грн за використання газорозподільних мереж в 2017 році. Це випливає з інформації, отриманої за запитом до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.
При цьому Міненерго повідомило, що уклало договори з 40 операторами ГРС про платне використання мереж. Згідно з цими договорами, щорічно облгази повинні перераховувати державі 10% залишкової балансової вартості мереж. Платежі повинні перераховувати щомісяця, до 25 числа.
Підписавши в 2017 році договори, за використання державних газових мереж платять тільки три облгази: “Одесагаз”, “Тернопільміськгаз” і “Шепетівкагаз” заплатили державі 898,5 тис. грн в 2017 році. Хоча, за даними Держказначейства, держава цих грошей не отримувала. Решта пояснили міністерству, що у них немає доходів, крім тарифних коштів, а в діючому тарифі плата державі не передбачена.
У Міненерговуглепромі проблему невідповідності плати і тарифу повинна вирішити Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Саме комісія контролює облгази і повинна була врахувати в тарифі плату за використання державних газових мереж.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас