Зубко пояснив, як ринок послуг з енергозбереження зросте до 60 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко пояснив, як ринок послуг з енергозбереження зросте до 60 мільярдів

Казна та Політика
210
Економічний ефект від роботи Фонду енергоефективності дозволить скоротити до 10 млрд кубометрів споживання та імпорт газу і, водночас, збільшить річну ємність нового ринку енергоефективності до 60 млрд грн.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє Урядовий портал.
«Для нас є важливим впровадження ефективних інструментів, які вплинуть на відсотки зменшення енергоспоживання. І одним з таких інструментів є Фонд енергоефективності. Економічний ефект від його роботи дозволить скоротити до 10 млрд куб. м споживання та імпорт газу, до 60 млрд грн збільшити річну ємність нового ринку енергоефективності, до 10 млрд грн нових податкових надходжень щороку і створити 75 тисяч нових робочих місць — для інженерних та будівельних кадрів, енергосервісної галузі та енергоменеджменту», — наголосив Зубко.
Головною умовою ефективної роботи Фонду енергоефективності попри фінансування, на думку віце-прем’єр-міністра, є кваліфіковані кадри – енергоаудитори, проектні організації, енергосервісні компанії і головне – попит від муніципалітетів, які прагнуть зробити свої соціальні заклади енергоефективними і допомогти населенню впровадити енергоефективні заходи в житловому секторі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас