Ям немає: «Укравтодор» відзвітував про ремонт траси Київ-Одеса (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ям немає: «Укравтодор» відзвітував про ремонт траси Київ-Одеса (фото)

Казна та Політика
1580
Державне агентство автомобільних доріг України («Укравтодор») заявляє про ліквідацію ям і забезпечення проїзду на всій протяжності дороги М-05 Київ-Одеса в межах Київської, Черкаської, Одеської областей, повідомила прес-служба агентства.
Зараз по всій протяжності дороги М-05 у межах Київської, Черкаської, Одеської областей ліквідовано ями і забезпечено проїзд. На найбільш уражених ділянках верхній шар дорожнього покриття повністю перестилали. Найближчими днями завершиться ліквідація дрібних ям пневмоструменевим методом.
По всій протяжності дороги наноситься розмітка, – йдеться в повідомленні. Відзначається, що роботи з ліквідації аварійної ямковості та деформації покриття було розпочато третього квітня і виконано за рахунок коштів на експлуатаційне утримання. У прес-службі також наголосили, що дорога М-05, яка є одним з основних транспортних коридорів країни, останніми роками перебуває не в найкращому стані.

«Основна причина такого стану дороги полягає в тому, що переважна більшість її ділянок експлуатується з наднормативними термінами і вже давно потребує капітального ремонту. Зокрема, потреба в коштах на проведення капітального ремонту на ділянці від Білої Церкви до Одеси становить 16 млрд гривень. Наразі відбувається активна фаза переговорів з ЄБРР (Європейський банк реконструкції та розвитку) і ЄІБ (Європейський інвестиційний банк) про надання кредиту для проведення капітального ремонту М-05 на ділянці дороги Біла Церква – Умань (87 – 206 км) протяжністю 118,6 км» , – йдеться в повідомленні.
Раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв привести трасу Київ-Одеса в прийнятний стан для проїзду автотранспорту до 1 травня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас