АМКУ перевіряє ціноутворення на ринку фінпослуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ перевіряє ціноутворення на ринку фінпослуг

Казна та Політика
195
Антимонопольний комітет України проводить комплексне дослідження дотримання прав споживачів фінансових послуг у частині комісій при здійсненні грошових переказів, у рамках якого запросив інформацію у 51 банку, у тому числі у всіх державних.
Про це повідомила Державний уповноважений в Антимонопольному комітеті України Ганна Артеменко в соцмережі Facebook, коментуючи заяву одного із засновників проекту Monobank (банк без відділень) про запит АМКУ в адресу партнера проекту “Універсал банку” про конкурентності тарифів на р2р-перекази (переказ між картками).
“Вимоги були направлені 51 банку, в тому числі всіх державних банків і банків з державною часткою. Це комплексне дослідження, спрямоване в тому числі на вивчення питань ущемлення прав споживачів, які платять комісії при перекладах. Дослідження також буде охоплювати питання, чи можуть банки з великою часткою на ринку диктувати свої правила гри”, – пояснила представник АМКУ.
За її словами, проведення такого дослідження пояснюється збільшенням кількості переказів з-за кордону, і система р2р-перекладів використовується для порівняльного аналізу, так як з технологічної точки зору несуттєво відрізняється від переказів з-за кордону.
Довідка. У листопаді 2017 року екс-топ-менеджери “Приватбанку”, які покинули фінустанову після його націоналізації і створили ІТ-компанію Fintech Band, оголосили про повноцінний запуск першого в Україні мобільного банку без відділень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас