Євро сповільнив підйом в очікуванні прес-конференції Драгі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро сповільнив підйом в очікуванні прес-конференції Драгі

Валюта
239
Курс євро сповільнив підйом до долара в ході торгів у четвер і перейшов від зростання до зниження в парі з ієною в очікуванні прес-конференції глави Європейського центрального банку (ЄЦБ) Маріо Драгі, а також на заявах лідера італійської партії “П’ять зірок” Луїджі ді Майо.
Євро на 15:21 коштував $1,2164 проти $1,2161 на закриття минулої сесії.
Курс єдиної європейської валюти до ієни на цей час склав 132,84 ієни в порівнянні з 133,07 ієни в попередній день. Курс долара становить 109,21 ієни проти 109,43 ієни в середу.
ЄЦБ у четвер очікувано зберіг всі три відсоткові ставки на попередніх рівнях і не вніс істотних змін в заяву за підсумками засідання. Від М.Драгі учасники ринку хочуть почути, в першу чергу, про майбутнє згортання стимулюючих програм. Через погіршення статданих в єврозоні в перші місяці 2018 року експерти не відкидають, що ЄЦБ відкладе вихід із стимулів.
За словами Л.ді Майо, його партія готова почати переговори про формування уряду з лівоцентристською Демократичною партією. Політик додав, що якщо переговори зірвуться, то Італії варто провести нові вибори.
Парламентські вибори в Італії відбулися 4 березня. На них з незначною перевагою перемогла правоцентристська коаліція, друге місце зайняв популістське рух “П’ять зірок”, на третьому місці – лівоцентристи. Поки консультації про склад уряду не принесли відчутних результатів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас