Німеччина вважає за необхідне надання РФ гарантій щодо транзиту газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина вважає за необхідне надання РФ гарантій щодо транзиту газу

Енергетика
2013
Німеччина вважає необхідним надання Російською Федерацією гарантій з приводу продовження транзиту газу через Україну після завершення будівництва газопроводу Nord Stream – 2, заявив посол Німеччини в Україні Ернст Райхель.
“Як і сказала канцлер Меркель (канцлер Німеччини Ангела Меркель – ред.), нам потрібна ясність і з боку Росії, що вони будуть продовжувати використовувати українську ГТС. Дискусія з цього приводу, як ви можете уявити, триває … Повинні бути гарантії, на які можна покластися. В якій формі це буде зроблено, потрібно буде переглянути”, – сказав він.
Посол Німеччини зазначив, що необхідно докласти зусиль щодо мінімізації ризиків для України, пов’язаних з будівництвом Nord Stream – 2.
Також посол Німеччини в Україні висловив упевненість, що США не будуть застосовувати санкції до європейських компаній, що беруть участь у проекті Nord Stream – 2.
“Це було б дуже незвично для друзів і союзників, якби санкції були введені США проти компаній, які займаються бізнесом за межами США і які базуються в країнах-союзниках, наприклад, у Франції і Німеччині … Я як і раніше впевнений, що цього не станеться в кінцевому рахунку, і ми прийдемо до рішення, яке поважає легітимні інтереси України за продовження транзиту газу і, можливо, зробить дискусію більш раціональною, ніж це було в минулому”, – підсумував він.
Як повідомлялося, раніше президент України Петро Порошенко застеріг Німеччини від участі у проекті будівництва трубопроводу Nord Stream – 2, запропонувавши як альтернативу модернізацію транзитного газопроводу, що проходить через територію України.
Німеччина вже видала всі необхідні з її боку дозволи для будівництва газопроводу Nord Stream – 2.

Довідка Finance.ua

  • Газопровід Nord Stream – 2 повинен пройти по дну Балтійського моря, з’єднавши постачальників в Росії із споживачами в Європі, його протяжність складе понад 1,2 тис. км.
  • Передбачається, що пропускна спроможність газопроводу складе 55 млрд кубометрів газу на рік. Вартість проекту оцінюється майже в EUR10 млрд Партнери по проекту: “Газпром”, Engie, OMV, Shell і дві німецькі компанії BASF і Uniper.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас