У ДФС повідомили про понад 10 мільярдів "штрафних" після перевірок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДФС повідомили про понад 10 мільярдів "штрафних" після перевірок

Казна та Політика
758
За результатами контрольно-перевірочної роботи найбільш ризикових платників та операцій донараховано порушникам законодавства за 3 місяці 2018 року грошових зобов’язань на суму 10,3 млрд грн.
Про це повідомляє прес-служба ДФС.
«Результатом концентрації зусиль підрозділів аудиту на перевірках найбільш ризикових платників та операцій є донараховані порушникам законодавства за 3 місяці поточного року грошові зобов’язання на суму 10,3 млрд грн, що на 6,4 млрд грн більше, ніж за відповідний період 2017 року», – йдеться в повідомленні.
При цьому значно зменшено тиск на платників за рахунок скорочення кількості заходів контролю: за останні 5 років майже у 4 рази зменшено кількість виходів до платників для документального підтвердження ризиків, визначених при відборі їх до перевірок (у січні – березні 2014 року було проведено 24,5 тис. документальних перевірок та зустрічних звірок, у січні – березні 2018 року – 6,3 тис.).
Також слід зазначити, що більше половини позапланових контрольних заходів проводиться не за ініціативою органів ДФС, а з інших передбачених Податковим кодексом України причин (у зв’язку з процедурами ліквідації, припинення, реорганізації – 41,9%; призначених за ухвалою суду (слідчого судді) — 4,2%; на прохання платника податків – 6,2%). За рахунок удосконалення відбору ризиків в операціях з ПДВ також суттєво зменшено кількість зустрічних звірок (майже вдвічі менше порівняно із січнем – березнем минулого року). І надалі основний акцент в роботі підрозділів аудиту буде зосереджуватись на відпрацюванні найбільш ризикових платників податків.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас