Порошенко підписав закон про штрафи за ігнорування заборони в'їжджати в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підписав закон про штрафи за ігнорування заборони в'їжджати в Україну

Казна та Політика
1178
Президент України Петро Порошенко підписав закон “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо забезпечення прикордонної безпеки держави”, повідомляється на офіційному сайті глави держави в четвер.
“Реалізація законодавчого акта дозволить ефективно протидіяти адміністративним правопорушенням на державному кордоні України, у контрольованих прикордонних районах, а також в контрольних пунктах в’їзду-виїзду з або на тимчасово окуповану територію України”, – йдеться в повідомленні.
Законом вдосконалюються заходи, що застосовуються Державною прикордонною службою України для протидії нелегальній міграції на державному кордоні та іншим правопорушенням у прикордонній сфері.
Зокрема, вноситься низка змін до Кодексу про адміністративні правопорушення, вводиться два нові види адміністративної відповідальності. Крім того, вносяться доповнення в закони “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України”, “Про Державну прикордонну службу України”, “Правовий статус іноземців та осіб без громадянства”, “Про створення вільної економічної зони “Крим” і про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України”.
Як повідомлялося, Верховна Рада підтримала закон №5442 про внесення змін до КпАП та інші закони про забезпечення прикордонбезпеки держави в другому читанні і в цілому 27 лютого 251 голосом.
Згідно зі змінами до ст. 185, штраф за злісне недотримання законного розпорядження військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби, які несуть службу з охорони державного кордону, складе від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (зараз – від п’яти до 10 мінімумів). Вчинення таких дій групою осіб будуть карати штрафами від 100 до 300 (зараз – 10-20 неоподатковуваних мінімумів).
Штрафи за порушення іноземцями правил перебування в Україні і транзитного проїзду через її територію становитимуть 100-300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (зараз – від 30 до 50 мінімумів). Таке саме збільшення штрафів передбачено і за недодержання іноземцями встановленого порядку реєстрації або проживання в Україні за недійсними або простроченими документами, а також за порушення встановленого терміну перебування в Україні, які встановлені на пункті пропуску через державний кордон.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас