Данилюк назвав обов’язкову умову для виділення Євросоюзом фіндопомоги Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк назвав обов’язкову умову для виділення Євросоюзом фіндопомоги Україні

Казна та Політика
839
Міністр фінансів України Олександр Данилюк сподівається, що Європарламент розгляне питання надання Києву нової програми макрофінансової допомоги до 1 млрд євро на пленарному засіданні у червні.
Про це заявив міністр фінансів.
“Зараз ключове питання – це час. Я думаю, і всі зараз на це працюють, щоб на червень ми виходили на пленарне засідання. Це доволі амбітний графік, але цього можна досягнути. Вважаю, що це є реалістично”, – заявив міністр.
Данилюк зауважив, що умови надання траншів будуть обговорюватися після затвердження програми на рівні Європарламенту.
“А зараз ми працюємо над виконанням тих умов, які не дозволили нам отримати попередній транш”, – зазначив український урядовець.
Він нагадав, що таких невиконаних умов залишалося чотири із 21, що висував ЄС: “Щодо двох ми знайшли рішення, над двома ми працюємо”, – заявив Данилюк.
Зокрема, йдеться про уведення автоматизованої системи перевірки електронних декларацій посадовців та відкриття реєстрів кінцевих бенефіціарів компаній.
“Ми над цим працюємо, не чекаючи, коли буде затверджена програма”, – наголосив міністр.
Окрім цього, нагадав він, серед обов’язкових умов виділення Євросоюзом макрофіндопомоги є відновлення Києвом програми співпраці з МВФ.
“Всі механізми підтримки у рамках цього пакету орієнтуються на програму МВФ”, – зазначив Данилюк.
Він наголосив, що серед європарламентаріїв є підтримка у питанні фіндопомоги, а також бажання підтримати Україну на шляху реформ, зміцнити фінансову стабільність держави.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас