Glencore відновлює закупівлі алюмінію РусАла - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Glencore відновлює закупівлі алюмінію РусАла - ЗМІ

Фондовий ринок
740
Швейцарський трейдер Glencore, найбільший покупець алюмінію “РусАла”, відновлює закупівлі металу після пом’якшення позиції Мінфіну США щодо строків припинення бізнес-операцій з “РусАлом”, повідомив Bloomberg з посиланням на анонімні джерела.
Glencore вважає, що опубліковане в понеділок рішення Мінфіну США дозволяє компанії продовжувати закупівлі і продажі алюмінію “РусАла” до жовтня.
Представник Glencore не зміг вчасно прокоментувати можливість відновлення закупівель.
Джерело, знайоме з ситуацією, спростувало “Інтерфаксу” цю інформацію. “Нічого не змінилося з часу виходу заяви Glencore від 10 квітня”, – повідомило воно.
Glencore, давній партнер Олега Дерипаски, один із засновників ОК “РусАл” і учасник угоди акціонерів цієї компанії, першим публічно оголосив про перегляд відносин з “РусАлом” після включення російської компанії в санкційний список Мінфіну США 6 квітня. Glencore заявив, що зобов’язується дотримуватися всіх санкцій щодо “РусАла” та вживає всіх необхідних заходів для пом’якшення будь-яких ризиків для бізнесу в результаті включення “РусАла” в SDN-лист. Трейдер оцінює свою позицію за ф’ючерсними контрактами з “РусАлом”, які охарактеризував як “фінансово несуттєві” для себе. Тоді ж Glencore відмовився від конвертації частки в “Русалі” (8,75%) розписки En+ через санкції щодо російських компаній.
Пізніше Glencore, за даними джерел Bloomberg, оголосив форс-мажор за контрактами на 50 тис. тонн металу імовірно російського походження.
Деталі контракту “РусАла” і Glencore не публікувалися, але в ЗМІ проходили оцінки – 14,5 млн тонн алюмінію на період 2011 – 2018 рр.. Продажі “РусАла” Glencore в 2017 році оцінювалися в $2,43 млрд (роком раніше – $2,32 млрд). 50 тис. тонн металу за поточною вартості алюмінію оцінюються в суму близько $112 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас