Xiaomi в рамках підготовки до IPO обіцяє обмежити рентабельність - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Xiaomi в рамках підготовки до IPO обіцяє обмежити рентабельність - ЗМІ

Фондовий ринок
244
Підготовка китайського виробника електроніки Xiaomi Corp. до IPO, в рамках якого він розраховує на оцінку вартості в $100 млрд, запам’ятається інвесторам вкрай незвичайним кроком: як повідомляє агентство Bloomberg, компанія має намір обмежити рентабельність від виробництва пристроїв.
В отриманому агентством повідомленні Xiaomi обіцяє назавжди обмежити чисту рентабельність для смартфонів і будь-яких інших пристроїв рівнем в 5%. Якщо ж протягом календарного року маржа перевищить цей рівень, надлишки чистого прибутку будуть розподілені серед користувачів компанії.
Тим самим Xiaomi сигналізує про бажання зробити ставку на розвиток сервісів і підвищити їх частку в виручці і прибутку, відзначають експерти. Таке жорстке обмеження свідчить про впевненість китайської компанії в тому, що сервіси, включаючи стрімінг відео, інтернет-фінанси і рекламу, забезпечать їй стабільно високий прибуток.
За словами Ніколь Пен з Canalys, такою незвичною для ринку заявою Xiaomi висловлює впевненість не тільки у власних можливостях, але і в перспективах споживання цифрових послуг в Китаї.
Поки ж 5% чистої рентабельності – недосяжна для Xiaomi величина, оскільки п’ятий за величиною виробник смартфонів у світі намагається випередити конкурентів, продаючи мобільні пристрої з сучасними технологіями за більш низькими цінами. За даними Counterpoint Research, в III кварталі минулого року Xiaomi заробила лише $2 з кожного пристрою. Bloomberg оцінює середню вартість пристроїв приблизно у $200, тобто чиста рентабельність склала лише 1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас