НБУ оскаржив відсторонення від посади заступника голови Рожкової — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ оскаржив відсторонення від посади заступника голови Рожкової

Казна та Політика
341
Національний банк оскаржив відсторонення від посади заступника голови регулятора Катерини Рожкової.
Про це повідомила прес-служба НБУ.
У прес-службі зазначили, що Національний банк не отримував від Дарницького районного суду Києва будь-яких рішень щодо обмежень у виконанні Рожковою повноважень заступника голови НБУ і, таким чином, регулятор не має жодних підстав для ухвалення рішення про відсторонення її від посади.
Відповідно до частини 2 статті 157 Цивільного процесуального кодексу, ухвали про забезпечення позову не можуть бути виконані до їх направлення судом, який виніс відповідну постанову, особам, на яких рішення стосується.
Таким чином, Національний банк буде розглядати питання про виконання постанови після її одержання від суду.
“Додамо, що про наявність позову народного депутата та винесення судом зазначеної постанови Національному банку стало відомо з відкритих джерел. Національний банк вважає вищевказану постанову незаконною, ухваленою з порушенням цілого ряду законодавчих актів і такою, що створює небезпечний прецедент щодо блокування роботи органів державної влади”, – підкреслили в прес-службі.
НБУ оскаржив рішення суду в апеляційному порядку (у середу, 25 квітня, була подана апеляційна скарга) і найближчим часом подасть у Вищу раду правосуддя та правоохоронні органи заяви з метою перевірки дій судді на наявність у них ознак дисциплінарного проступку і ознак вчинення злочину відповідно.
Національний банк відзначає, що ці обставини ще раз наочно підтверджують необхідність завершення розпочатої судової реформи для запобігання корупційного використання судової системи як інструменту політичного тиску на органи державної влади.
Зазначимо, 24 квітня депутат Верховної Ради Ігор Луценко (фракція “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”) повідомив, що Дарницький районний суд Києва усунув Рожкову від посади заступника голови Нацбанку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас