Трансанатолійський газопровід буде введено в експлуатацію на початку червня - Ердоган — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трансанатолійський газопровід буде введено в експлуатацію на початку червня - Ердоган

Енергетика
444
Церемонія запуску в експлуатацію Трансанатолійського газопроводу (TANAP) відбудеться на початку червня, заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган в Анкарі на спільній прес-конференції з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим.
“Церемонія пуску в експлуатацію газопроводу TANAP відбудеться на початку червня. TANAP, будучи важливим компонентом Південного газового коридору, зробить свій внесок не тільки в процес купівлі-продажу газу між Азербайджаном і Туреччиною, але водночас зробить свій внесок у забезпечення енергобезпеки Європи”, – зазначив Р. Т. Ердоган.
Турецький президент також повідомив, що найближчим часом завершиться будівництво в Ізмірі НПЗ STAR, церемонія введення його в експлуатацію відбудеться у вересні-жовтні.
“Тим самим Азербайджан стане найбільшим інвестором в Туреччині”,- зазначив він.
Раніше міністр енергетики і природних ресурсів Туреччини Берат Албайрак заявив, що церемонія запуску в експлуатацію газопроводу TANAP відбудеться в липні 2018 року. Однак 24 червня в Туреччині відбудуться позачергові президентські і парламентські вибори.
Гендиректор консорціуму TANAP Салтук Дюзйол раніше заявив, що в липні по TANAP почнуться комерційні поставки газу з азербайджанського родовища “Шах-Деніз” в Туреччину.

Довідка Finance.ua:

  • Газопровід TANAP довжиною 1,85 тис. км призначений для транспортування азербайджанського газу з родовища “Шах-Деніз” в рамках Стадії-2 від грузино-турецького кордону до західних кордонів Туреччини.
  • Пропускна спроможність газопроводу складе як мінімум 16 млрд кубометрів, з яких 10 млрд направлятиметься до Європи, 6 млрд кубометрів – в західні регіони Туреччини. В перспективі потужність газопроводу буде доведена до 24 млрд кубометрів газу на рік, а потім – до 31 млрд кубометрів.
  • Вартість проекту оцінюється в $7,99 млрд, наразі витрати на його реалізацію перевищили $5,6 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас