Корупція в оборонці: НАБУ взявся за перевірку "схеми" Пашинського після журналістського розслідування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корупція в оборонці: НАБУ взявся за перевірку "схеми" Пашинського після журналістського розслідування

Кримінал
617
Національне антикорупційне бюро України розслідує факти можливих корупційних схем при закупівлі оборонної техніки, про які писав один з українських журналів і в яких фігурують перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський та голова Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський.
Про це на прес-конференції заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник у відповідь на запитання журналістів, чи відкрито кримінальне провадження за результатами опублікованого в ЗМІ розслідування.
“Це провадження відкрито. І проводиться розслідування. Але ми цю ситуацію бачили ще до статті, і фактично збіглися вихід цієї статті та реєстрація цього провадження”, – сказав він.
Нагадаємо, 18 квітня 2018 року голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Пашинський ініціював введення кримінальної відповідальності ЗМІ “за підрив обороноздатності шляхом поширення завідомо неправдивих відомостей”.
Про це Пашинський заявив під час засідання комітету, де розглядалося питання про публікацію у виданні “Новое время”.
“Ми даємо інформацію суспільству. Проходить деякий час, і починаються якісь дестабілізуючі речі. У мене немає жодного сумніву, ми всі знаємо, що українські журналісти – це непідкупні люди, які ніколи за гроші не розміщують ніяких фейків”, – сказав він.
Водночас Пашинський зазначив, що у нього складається враження, і це “питання більше до СБУ”, що журналісти “дуже довірливі і не дуже професійні”. “І що знаходяться якісь ФСБшні або інші аферисти, які використовують наших журналістів, наші ЗМІ у підриві обороноздатності, свідомому підриві обороноздатності держави”, – сказав депутат.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас