У Запорізькій області запустили найбільшу в Україні сонячну електростанцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Запорізькій області запустили найбільшу в Україні сонячну електростанцію

Енергетика
971
У Запорізькій області було запущено першу чергу найбільшої в нашій країні сонячної електростанції. Споруджено електростанцію Tokmak Solar Energy (ТСЕ) біля міста Токмак.
Зазначається, що потужність першої черги становить 11 МВт.
Планується, що електростанція Tokmak Solar Energy видаватиме 50 МВт. На даний момент перша черга вже підключена до Єдиної енергосистеми України. Повне завершення проекту призначено на грудень 2018 року.
“Робота даної електростанції дозволяє економити викид вуглекислого газу в атмосферу на 24 тис. тонн щорічно. Це рівносильно викидам близько 15 тис. автомобілів”, – підкреслив голова наглядової ради ТСЕ Олександр Репкін.
Головна особливість проекту, зазначив Репкін, – це максимальне залучення українських підрядників і використання вітчизняного обладнання.
“Будівництво даної сонячної електростанції дозволило створити 300 робочих місць на час спорудження проекту і 75 постійних місць після завершення будівництва”, – додав Репкін.
Головним інвестором проекту сонячної електростанції виступила австрійська компанія Fronius. Крім неї, інвесторами стали українська компанія Astra Capital Group і “Укргазбанк”.
Крім будівництва сонячної електростанції, діяльність Tokmak Solar Energy спрямована і на розвиток містечка Токмак. За словами Репкіна, реалізація даного проекту допоможе місту перейти зі статусу “депресивного” в інвестиційно привабливий регіон.

Довідка Finance.ua:

  • Європейський банк реконструкції і розвитку виділив Україні 25,9 млн євро на будівництво трьох сонячних електростанцій.
  • Проект з ЄБРР передбачає створення нових робочих місць: 350 осіб будуть зайняті в будівництві станції, а 15 осіб в її обслуговуванні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас