АМКУ розглядає злиття двох великих ритейлерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ розглядає злиття двох великих ритейлерів

Фондовий ринок
963
Антимонопольний комітет України розпочав розгляд справи про придбання Bronberry Development Inc. і Cremnos Investments Corp. контролю над компанією “Холдинг Ритейл Лтд.” (всі – Род-Таун, Британські Віргінські о-ви).
Згідно з повідомленням АМКУ, концентрація здійснюється на ринках роздрібної торгівлі переважно продовольчими товарами в Івано-Франківській і Рівненській областях.
Згідно з даними Єдиного держреєстру, кінцевим бенефіціаром компаній-покупців – Bronberry Development Inc. і Cremnos Investments Corp. – є Джеймс Джиліан Терезія. Він також виступає бенефіціаром компанії “Арго-Р”, яка розвиває мережу супермаркетів “Наш край” і “Спар Україна Корп.”, що оперує мережею супермаркетів Spar.
Згідно з даними веб-сайту інвесткомпанії VolWest Group (Луцьк), вона здійснює стратегічне управління обома продовольчими мережами.
За даними Єдиного держреєстру, “Холдинг Ритейл Лтд.” спільно з ПрАТ “КУА “Карпати-Інвест” (Львів) володіє ТОВ “Торговий дім “Аванта”, що виступає оператором торгових мереж під брендами “Колібріс”, “555” і “АВС Маркет”. Група компаній “Аванта”, крім торгівлі, розвиває напрямок управління нерухомістю.
Інформацію про злиття бізнесів двох операторів, що працюють на роздрібному продовольчому ринку за схемою франчайзингу, агентству “Інтерфакс-Україна” підтвердили два джерела, знайомі з ситуацією в компаніях. За їхніми даними, в даний час угода “очікує остаточного рішення АМКУ”.
Водночас в прес-службі VolWest Group не підтвердили і не спростували інформацію про плани об’єднати роздрібні бізнеси торгових мереж “Колібріс”, “555”, “Наш Край” і Spar.
“У своїй господарській діяльності наша компанія дотримується всіх норм законодавства України. На сьогодні ніяких дій по об’єднанню або злиттю не відбувається, оскільки такі дії чітко регламентовані чинним законодавством”, – сказали в прес-службі.
Торговий дім “Аванта” станом на вересень 2017 року мав 43 супермаркети “Колібріс” у Волинській, Львівській, Рівненській, Житомирській, Тернопільській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Вінницькій областях, а також три магазини “555” і 18 – “АВС Маркет”.
Крім цього, згідно з даними веб-сайту, ТД розвиває два проекти будівництва торгової нерухомості в Західній Україні – ТРЦ “Оранж Плаза” (Вараш,Рівненська обл.) площею 24 тис. м кв. і ТЦ “Глобус” (Житомир) площею 2,2 тис. кв. м.
Мережа супермаркетів “Наш Край” розвивається з 2001 року в трьох форматах: супермаркет, “магазин біля дому” і “експрес” торговою площею від 200 кв. м до 1,6 тис. кв. м і асортиментом до 12 тис. найменувань.
За даними веб-сайту VolWest Group, на березень-2018 в цілому мережа “Наш Край” нараховує понад 230 магазинів в 19 областях України.
VolWest Group працює на ринку приватного капіталу України з 1992 року. Серед бізнес-проектів групи на кінець 2015 року, крім мережі супермаркетів “Наш Край”, – мережа піцерій “Тарантела” (на кінець 2015 року нараховувала вісім франчайзингових піцерій: сім в Луцьку, одна – в Камінь-Каширському, Волинська обл.).
Крім того, VolWest Group об’єднує девелоперську компанію West Development Group, дистрибуційну компанію Smart Logistics, ТОВ “Кава Груп” (офіційний і ексклюзивний представник “Нестле Україна” у Волинській області), компанію з продажу побутових обігрівачів і охолоджувальних пристроїв “Техно Модуль Ультра” (раніше – “Ультра Дім”), медіакомпанії “СіД Медіа холдинг” (тижневик і інформаційно-розважальний портал “Сім’я і дім”, радіостанція “СіД FM”), спортивно-розважальний комплекс Adrenalin City (Луцьк, загальна площа близько 100 тис. кв. м), Бізнес-академію практичного менеджменту та Комп’ютерну академію “Шаг”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас