ЄС готує для України контракт "Реформи заради інвестицій" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС готує для України контракт "Реформи заради інвестицій"

Казна та Політика
763
Європейський союз розробляє для України нову програму залучення інвестицій під назвою Контракт “Реформи заради інвестицій” (Reforms for Investments).
Про це йдеться в статті єврокомісара з питань політики сусідства і переговорів про розширення ЄС Йоханнеса Хана на сайті “Європейської правди”.
В рамках нового зовнішнього інвестиційного плану ЄС цього року для України може бути зарезервовано 1,6 млрд грн (50 млн євро), в тому числі для компенсації кредитування банківськими установами, і нарешті – для інвестування в реальний сектор економіки.
“У масштабах України ця сума не здається занадто великою. Однак, за умови розумного використання, це дозволить залучити до 16 млрд гривень (500 млн євро) приватних інвестицій”, – зазначає Хан.
Виділення перших 50 млн євро на цей рік відбудеться лише в разі, якщо до літніх парламентських канікул Україна зробить такі кроки: незалежне регулювання в енергетиці і повноцінна робота членів НКРЕКП, затвердження бізнес-омбудсмена і скасування е-декларування для антикорупційних активістів.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас