Долар подорожчав до максимуму з січня слідом за зростанням прибутковості держоблігацій США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар подорожчав до максимуму з січня слідом за зростанням прибутковості держоблігацій США

Валюта
434
Долар США в середу подорожчав до максимуму з січня, зростання спостерігається в парах з євро, ієною, фунтом стерлінгів та іншими валютами після того, як напередодні прибутковість 10-річних US Treasuries перевищила 3% вперше з 2014 року.
Японська нацвалюта зміцнюється після того, як Банк Японії знизив обсяги купівлі довгострокових облігацій в ході регулярних операцій. Це рішення викликало нервову реакцію ринку, незважаючи на те, що раніше на цьому тижні голова ЦБ Харухіко Курода говорив, що не планує припиняти стимулюючу грошово-кредитну політику, повідомляє агентство Bloomberg.
Пара євро/долар на 9:20 за Києвом 25 квітня опустилася до $1,2208 в порівнянні з $1,2233 на закриття попередніх торгів у Нью-Йорку.
Курс долара до японської нацвалюти піднявся на 0,3% – до 109,11 ієни/$1, євро подорожчав на 0,1%, до 133,20 ієни.
Прибутковість 10-річних US Treasuries на цей час становить 2,9996%, раніше протягом сесії вона знову піднімалася вище 3%, повідомляє агентство Bloomberg.
“Я очікую, що подальше підвищення прибутковості Treasuries продовжить стимулювати купівлю долара”, – зазначив директор департаменту торгівлі валютами в Deutsche Securities Inc. в Токіо Вако Огава.
Середній прогноз економістів Уолл-стріт передбачає помірне зростання прибутковості US Treasuries протягом усього 2018 року, приблизно до 3,15% до кінця року.
На думку експертів Nomura Holdings Inc., зміцнення долара слідом за зростанням прибутковості US Treasuries створює ризики для прогнозів щодо багатьох валют emerging markets, нафти, євро та ієни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас