Медзаклади зможуть отримувати передоплату за послуги від Нацслужби здоров'я — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медзаклади зможуть отримувати передоплату за послуги від Нацслужби здоров'я

Казна та Політика
469
Національна служба здоров’я України (НСЗУ) зможе здійснювати передоплату медичним установам за надання послуг первинної медичної допомоги.
Відповідну постанову Кабінету міністрів України №283 від 28 березня 2018 року “Про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання первинної медичної допомоги населенню” оприлюднено на урядовому порталі.
“Розпорядник бюджетних коштів на підставі договорів про медичне обслуговування населення зможе здійснювати попередню оплату за послуги первинної медичної допомоги відповідно до законодавства”, – зазначено в документі.
Головним розпорядником бюджетних коштів є Міністерство охорони здоров’я, розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня, а також відповідальним за виконання бюджетної програми – НСЗУ.
Раніше МОЗ виніс на громадське обговорення проект урядової постанови про затвердження порядку реалізації держгарантій медобслуговування населення за програмою медичних гарантій для первинної меддопомоги на 2018 рік, яким пропонується встановити капітаційну ставку за обслуговування одного пацієнта в розмірі 370 грн, а також коректувальні коефіцієнти для п’яти вікових груп.
Верховна Рада 19 жовтня 2017 року підтримала в другому читанні і в цілому законопроект №6327 про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів, який дав старт медичній реформі, зокрема, змінам в системі фінансування медичних послуг.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас