"АвтоКрАЗ" Жеваго планує збільшити реалізацію авто на 77% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"АвтоКрАЗ" Жеваго планує збільшити реалізацію авто на 77%

Фондовий ринок
386
АТ “АвтоКрАЗ” (Кременчук Полтавської обл.), єдиний український виробник великовантажних автомобілів, в 2018 році планує збільшити випуск і реалізацію автомобілів до 1,2 тис. од., тоді як в 2017 році випустило 629 і реалізувало 677 од. автотехніки, повідомляється у фінансовому звіті підприємства за 2017 рік.
Згідно з документом, збільшити випуск і продаж автотехніки планується за рахунок утримання позицій на внутрішньому ринку і збільшення замовлень на експорт.
Основним ринком збуту залишиться внутрішній, куди планується поставити близько 800 автомобілів, або 66% в обсязі реалізації. Частку поставок на експорт передбачається наростити до 34% в порівнянні з 19% в 2017 році.
В українських поставках на поточний рік, як очікується, 41% становитимуть замовлення для держструктур, а поставки для комунальних підприємств планується наростити в чотири рази.
Згідно зі звітом, в 2018 році “АвтоКрАЗ” має намір продовжити роботу з адаптації силових агрегатів екологічного рівня Євро-6, створення перспективних моделей техніки. При цьому основну увагу буде приділено розширенню лінійок спецтехніки для армії і компактних вантажівок для комунальників.
У числі факторів, які можуть перешкоджати виконанню планів, в компанії називають, зокрема, подальше зростання валютних курсів і як, наслідок, зростання цін на матеріальні ресурси і подорожчання собівартості продукції (у 2017 році цей фактор призвів до зростання цін на матеріали на 31%, комплектуючих – на 16%).
Крім того, в числі несприятливих можливих факторів – зниження цін у конкурентів, значна зношеність основних засобів компанії, поглиблення економічної кризи в країні, відтік кадрів за кордон.
Головними конкурентами “АвтоКрАЗу” є автомобілі виробників країн ближнього зарубіжжя (МАЗ, КамАЗ, УралАЗ), які знаходяться в одній стратегічній групі з КрАЗами за співвідношенням ціна/якість.
Крім цього, в числі конкурентів на ринках країн Азії та Африки – вантажівки китайських, корейських та індійських виробників.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас