Поліція Франції затримала мільярдера Боллоре в межах антикорупційного розслідування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція Франції затримала мільярдера Боллоре в межах антикорупційного розслідування

Особисті фінанси
260
Французька поліція затримала мільярдера Венсана Боллоре в Нантеррі, передмісті Парижа, в рамках розслідування про підкуп державних посадових осіб в Африці, пише Le Monde з посиланням на джерело, знайоме з перебігом слідства.
Розслідування пов’язане з діяльністю сімейної холдингової компанії Bollore Group – найбільшого інвестиційного та промислового конгломерату, одним з найбільш відомих активів якого є медіагрупа Vivendi. Дочірнє підприємство Bollore в Африці SDV Africa стверджує на своєму веб-сайті, що є найбільшим транспортним і логістичним оператором континенту.
За даними Le Monde, французька влада зацікавилися умовами, на яких Bollore Group в 2010 році отримала 2 з 16 контейнерних терміналів в Африці, що належать їй – в Ломі (столиці Того) і Конакрі (столиці Гвінеї).
Bollore Group в прес-релізі, опублікованому у вівторок, підтвердила факт розслідування у зв’язку з сумнівними рахунками, виставленими за послуги зв’язку в Гвінеї і Того в 2009-2010 роках.
“Група офіційно заперечує, що її дочірня компанія SDV Africa допустила порушення. Послуги, пов’язані з цими рахунками, були надані в умовах повної прозорості”, – йдеться в повідомленні Bollore Group.
Акції Bollore SA подешевшали в ході торгів у Парижі на 8,2%, Vivendi – на 1%.
Forbes оцінює статки сім’ї Боллоре на 24 квітня в $7,2 млрд. Компанія Bollore була заснована ще в 1822 році, тоді вона випускала сигаретний папір і друкувала біблії. В. Боллоре почав кар’єру в інвестбанку Edmond de Rotschild, але в 1981 році повернувся в сімейний бізнес і перетворив проблемне підприємство на величезний багатопрофільний холдинг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас