Мінрегіон змінить вимоги до енергоефективності навчальних закладів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон змінить вимоги до енергоефективності навчальних закладів

Енергетика
229
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства має намір затверджувати нові будівельні норми. У них будуть прописані вимоги до енергоефективності шкіл і дитячих садків, розташованих як поза житлових будинків, так і вбудованих в них. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.
Він пояснив, що в більшості навчальних закладів досі вікна заклеюють на зимовий період поролоном, а діти перебувають у приміщенні у верхньому одязі. Це призводить, на його думку, до високого рівня захворюваності. Відповідно до нових будівельних норм всі планувальні та технологічні рішення повинні забезпечувати оптимальний рівень енерговитрат у будівництві і експлуатації будівель навчальних закладів.
Парцхаладзе сказав, що будівельні норми зобов’язують обладнати системи теплопостачання пристроями, які будуть автоматично регулювати теплову потужність. Також огороджувальні конструкції мають плануватися з урахуванням наявності теплозахисних властивостей. Так вдасться вийти на оптимальне споживання теплової енергії.
Також заступник міністра вважає, що ці норми будуть забезпечувати комфортне перебування дітей в школах і садках, і дозволять заощадити кошти на енергоресурсах. Заступник міністра сказав, що нові норми будуть затверджені найближчим часом.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас