Поліція Нідерландів затримала ісландця, підозрюваного у крадіжці 600 Bitcoin-ферм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція Нідерландів затримала ісландця, підозрюваного у крадіжці 600 Bitcoin-ферм

Кримінал
252
Ісландець Сіндрі Тор Стефанссон, підозрюваний в причетності до розкрадання 600 комп’ютерів, використовуваних для майнінгу криптовалют, в тому числі Bitcoin, був заарештований поліцією в Амстердамі, повідомляє в понеділок агентство “Ассошіейтед прес”.
У поліції розповіли агентству, що С. Тор Стефанссон був затриманий увечері в неділю в центрі Амстердама. Тепер прокуратура працює над його екстрадицією на батьківщину.
Минулого тижня ЗМІ повідомили, що С. Тор Стефанссон втік з в’язниці для безпечних злочинців в Ісландії через вікно, а потім сів пасажирський літак, що летів до Швеції.
Місцеві ЗМІ стверджують, що на цьому рейсі перебувала прем’єр-міністр Ісландії Катрін Якобсдоуттір. Голова уряду цю інформацію не коментувала.
Зазначимо, за десять днів до втечі С. Тор Стефанссона перевели у в’язницю в 95 км від міжнародного аеропорту Кеблавік, найбільшого аеропорту Ісландії. Підозрюваний не вважався небезпечним, і в’язниця, в якій він перебував, не була оточена парканом, ув’язнені могли користуватися телефонами і інтернетом.
С. Тор Стефанссон був заарештований в лютому разом з десятьма іншими підозрюваними у крадіжці обладнання для майнінгу з чотирьох ісландських дата-центрів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас