У Раді пропонують впровадити штраф за приховування знайденого скарбу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді пропонують впровадити штраф за приховування знайденого скарбу

Казна та Політика
1545
Група з 16 народних депутатів пропонує Верховній Раді запровадити штраф до 17 тис. гривень за неповідомлення територіального органу Національної поліції про знайдений скарб. Відповідний законопроект зареєстрований в парламенті.
Повідомляється, що скарбом будуть визначатися закопані у землі чи приховані іншим способом гроші, валютні цінності, сукупність предметів або їх фрагментів, інші цінні папери, власник яких невідомий і не може бути встановлений. Крім того, будь-який знайдений скарб зобов’яжуть передавати Національній поліції, де він буде зберігатися до моменту встановлення культурної цінності.
Якщо знайдений скарб являє собою культурну цінність, то він переходить у власність держави, при цьому той, хто знайшов, отримує винагороду у розмірі 20% від вартості скарбу. Якщо особа не повідомила про скарб протягом 24 годин, на неї може бути накладено штраф у розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян для фізичних осіб (8,5 тис. – 17 тис. гривень), і від 150 до 300 мінімумів для юридичних осіб (2,5-5,1 тис. гривень).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас