Роздрібна торгівля підтримала законопроект про новий податковий підхід до продажу тютюнових виробів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роздрібна торгівля підтримала законопроект про новий податковий підхід до продажу тютюнових виробів

Казна та Політика
210
У Національній організації роздрібної торгівлі (НОРТ) підтримали законопроект про запровадження фіскального механізму для тютюнових виробів. Відповідний законопроект був розроблений Міністерством фінансів України.
- Протягом попередніх років деякі тютюнові компанії влаштовували цінові війни, які вели до зниження ціни на сигарети. Це призводило до різкого зниження доходів малого та середнього бізнесу, які займаються торгівлею тютюновими виробами – пояснює голова Національної організації роздрібної торгівлі Юрій Бондарєв.
За його словами, маржинальність роздрібної торгівлі тютюновими виробами становить лише 5-7%. – За останні місяці були підвищені тарифи на комунальні послуги, зросли витрати на виплату заробітної плати працівників (у т. ч. через зростання мінімальної зарплати).
У такій ситуації будь-яке зниження роздрібних цін на тютюнові вироби створювало серйозні проблеми для малого бізнесу – в т. ч. з виплат зарплат, з оренди приміщень – згадує Юрій Бондарєв. Як прогнозує голова НОРТ, ухвалення законопроекту щодо фіскального механізму зробить більш стабільними і прогнозованими доходи малого та середнього бізнесу, зайнятого в роздрібній торгівлі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас