«Ощадбанк» відповів на звинувачення в розтраті 550 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Ощадбанк» відповів на звинувачення в розтраті 550 мільйонів

Фондовий ринок
470
Державний «Ощадбанк» назвав безпідставними звинувачення, висунуті фінустанові в постанові Печерського районного суду, згідно з якими прокуратура підозрює банк в розтраті 550 млн грн на ІТ-забезпечення.
«Вважаємо за необхідне публічно звернути увагу на необґрунтованість і незаконність постанови Печерського районного суду, абсурдність і безпідставність звинувачень», – йдеться в заяві банку.
Як пояснили в банку, справжньою метою постанови було «вилучення оригіналів договорів поруки» за кредитом, щоб позбавити банк можливості звертатися до власників компанії «Вог Трейдинг» щодо виконання ними зобов’язань за цими договорами.
«11 квітня зазначере рішення суду було відкликано з банку без виконання згідно з листом з прокуратури», – наголошується в заяві.
Що стосується можливого “завищення” вартості ІТ-обладнання, то банк відзначив, що проводить всі процедури закупівель за ідентичним прозорим алгоритмом, і може підтвердити це документально.
«Оцінку діям слідчого мають дати органи прокуратури. Просимо не поширювати неправдиву інформацію про банк», – підкреслюється в заяві.
Зазначимо, за версією авторитетної премії FinAwards2018, Ощадбанк визнано найбільш технологічним банком України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас