Грузія зобов'яже авіакомпанії заздалегідь надавати спецслужбам дані пасажирів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія зобов'яже авіакомпанії заздалегідь надавати спецслужбам дані пасажирів

Світ
156
Уряд Грузії випустив постанову, згідно з якою авіакомпанії, що направляються в цю країну, будуть зобов’язані передавати інформацію про пасажирів “уповноваженому органу”.
Згідно з оприлюдненою постановою, дані повинні бути передані не раніше, ніж за 48 годин до вильоту, але не пізніше, ніж відразу після вильоту.
Метою нововведення є “превенція тероризму, а також інших тяжких і особливо тяжких злочинів, поліпшення прикордонного контролю і боротьба проти незаконної міграції”, йдеться в документі.
Документ набирає чинності з 1 червня 2018 року. Він пошириться як на місцеві, так і на іноземні авіакомпанії, що виконують міжнародні рейси в повітряному просторі Грузії.
Дані про пасажирів повинні включати громадянство та повне ім’я, рік народження, статус, дату бронювання та видачі квитка, адресу та контактну інформацію, повний маршрут поїздки, дані про багаж і кредитну картку, інформацію про турагенцію та інше. При цьому, у разі необхідності, ці дані можуть бути передані іншій країні.
Нові правила регулювання стосуються також транзитних рейсів, проте не поширюються на вантажні перевезення, рятувальні та евакуаційні польоти, державну авіацію і дані, що містять державну таємницю.
“Інформація про пасажирів буде зберігатися в базі даних протягом 5 років, після чого вона буде автоматично стиратися/знищуватися уповноваженим органом”, – йдеться в постанові.

Довідка Finance.ua:

  • В даний час на ринку автоперевезень Грузії працюють близько 50 авіакомпаній.
  • На частку грузинських авіаперевізників припадає 12% ринку, іноземних – 88%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас