Роскомнагляд почав блокувати IP-адреси хмарного хостингу Microsoft — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роскомнагляд почав блокувати IP-адреси хмарного хостингу Microsoft

Світ
780
Роскомнагляд заблокував кілька десятків тисяч IP-адрес хмарної платформи Azure від компанії Microsoft.
Відомство розпорядилося заблокувати підмережу 51.136.0.0/15 від компанії Microsoft на 131 тис. IP-адрес. З них близько 32 тис. адрес належить хмарному сервісу Azure.
Поки що Роскомнагляд заблокував один з декількох тисяч діапазонів адрес, що належать Azure. Незважаючи на це, незабаром в Росії можуть з’явитися проблеми з доступом до хмари.
Azure – хмарна платформа Microsoft, за допомогою якої користувачі можуть зберігати свої дані, а також інформацію для штучного інтелекту, нейромереж і алгоритмів машинного навчання.
Нагадаємо, Роскомнагляд з 16 квітня заблокував близько 18 млн IP-адрес Amazon, Google і Digital Ocean, намагаючись заблокувати доступ до сервісу Telegram на території Росії. Поки месенджер продовжує працювати навіть без підключення спеціалізованих VPN-сервісів, однак багато інших сайтів мають проблеми зі швидкістю роботи.
Роскомнагляд вніс адреси web.telegram.org і t.me до реєстру заборонених сайтів ще 13 квітня за рішенням Таганського суду. Основним приводом для блокування є відмова сервісу надати спецслужбам ключі шифрування повідомлень користувачів.
Відразу ж після цього глава Telegram Павло Дуров повідомив, що Telegram вмонтує автоматичні інструменти обходу блокування, при цьому користувачам не доведеться нічого для цього робити.
За матеріалами:
Медуза
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас