Google працює над створенням конкурента iMessage — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google працює над створенням конкурента iMessage

Фондовий ринок
246
Розробники Google створюють Chat, додаток, яке замінить традиційні SMS на пристроях Android.
Chat базується на універсальному стандарті Rich Communication Services (RCS) – технології, яка повинна прийти на зміну SMS. Для цього Google вже веде переговори з великими операторами мобільного зв’язку, пише The Next Web.
У новому стандарті повідомлень з вас буде стягуватися плата за дані, які споживаються при відправці вашого повідомлення, а не вартість SMS у тарифному плані вашого оператора.
Це схоже на те, що Apple пропонує своїм користувачам в додатку iMessage. Однак, на відміну від iMessage, Chat не зашифрований. Це означає, що ваші повідомлення будуть зберігатися на серверах вашого оператора в форматі що читається, які влада країни може запитувати і отримувати. Як відзначають журналісти, по суті “це просто перетягування SMS в 21 століття”.
Якщо ви будете писати повідомлення в Chat людині, пристрій/оператор якого не підтримують RCS, то він отримає звичайну SMS. Оператори почнуть включати Chat вже в цьому році. Оскільки навіть Microsoft підтримує стандарт RCS, цілком можливо, що ми зможемо пов’язати наші телефони з нашими робочими столами на Windows 10.
Відзначається, що це величезна угода для Android, і велике досягнення для Google, оскільки компанія домовилася співпрацювати з більш ніж 50 операторами по всьому світу і численними виробниками апаратних засобів, щоб отримати підтримку RCS і зробити це можливим.
Компанія також призупинила розробку свого застосунка для обміну повідомленнями Allo. З моменту його запуску у вересні 2016 року додаток так і не зміг залучити користувачів. Для створення Chat компанія перевела сили команди розробників на новий проект.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас