Аllergan розглядає можливість купівлі Shire — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аllergan розглядає можливість купівлі Shire

Фондовий ринок
115
Ірландська фармакологічна компанія Allergan Plc розглядає можливість подачі заявки на купівлю Shire Plc, що отримала в четвер пропозицію про поглинання за 42,4 млрд фунтів стерлінгів ($60 млрд) від японської Takeda.
Allergan заявила, що перебуває “на початковому етапі обговорення можливої пропозиції про придбання Shire”, відреагувавши, таким чином, на повідомлення, що з’явилися в ЗМІ, про її інтерес до цієї компанії.
В даний момент не можна сказати з упевненістю, що пропозиція буде зроблена, як не можна говорити і про будь-які можливі умови такої угоди, йдеться в прес-релізі Allergan.
Ірландській компанії тепер необхідно до 17 травня 2018 року або оголосити про твердий намір зробити Shire пропозицію про купівлю, або заявити про те, що вона не планує подавати заявку.
Як повідомлялося, Takeda оцінила Shire в 46,5 фунта за акцію і мала намір здійснити оплату частково коштами, а частково – новими цінними паперами.
Shire однак, відкинула пропозицію Takeda, вважаючи, що вона “серйозно недооцінює компанію, а також перспективи її зростання”.
Проте, Shire висловила готовність розглядати будь-які можливості для максимізації вартості компанії для її акціонерів, в тому числі нові пропозиції від Takeda.
Акції Shire в ході торгів на Лондонській фондовій біржі (LSE) в четвер подорожчали на 6,4%, вартість паперів Allergan впала на 6,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас