Близько 90% звітів про оцінку майна виявилися недостовірними - Нацкомфінпослуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близько 90% звітів про оцінку майна виявилися недостовірними - Нацкомфінпослуг

Казна та Політика
1968
Фонд держмайна України після перевірки переданих йому Нацкомфінпослуг в 2017 році більше 200 звітів про оцінку майна констатував: близько 90% з них не повною мірою відповідають вимогам нормативно-правових актів з оцінки майна, мають значні недоліки, що вплинули на достовірність оцінки і визначення розміру страхового відшкодування.
Як повідомляється на сайті Нацкомфінпослуг, за підсумками спільної робочої наради керівництва Нацкомфінпослуг і ФДМ щодо забезпечення рецензування звітів про оцінку, складених для визначення заподіяних власнику матеріальних збитків, прийнято рішення продовжити співпрацю в цьому питанні.
Крім того, вирішено надати страховим компаніям розроблену Фондом “Пам’ятку” нормативно-правових вимог до складання звіту з оцінки майна.
При цьому підкреслюється, що єдиним документом, що підтверджує проведення оцінки суб’єктом оціночної діяльності з метою визначення оціночної вартості колісного транспортного засобу, є звіт про оцінку майна відповідно до вимог ст. 12 закону “Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні”.
Для проведення рецензування Фондом звітів про оцінку колісних транспортних засобів у ФДМ повинні бути надані оригінали звітів про оцінку майна або, в разі неможливості надання оригіналів, копії зазначених звітів, завірених суб’єктом оціночної діяльності, який виконував звіти про оцінку транспортних засобів.
При укладанні договору на проведення оцінки Фонд рекомендує страховим компаніям визначати однією з умов надання оцінювачем разом зі звітом належним чином завіреної копії звіту для передачі її власникам автотранспорту.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас