В Україні змінять маркування органічної продукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні змінять маркування органічної продукції

Казна та Політика
761
Верховна Рада підтримала за основу законопроект № 5448-д “Про основні засади та вимоги до органічного виробництва, обороту і маркування органічної продукції”. Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики.
Законопроект містить загальні основи державного регулювання в сфері органічного виробництва та обігу органічної продукції, затверджує повноваження відповідальних центральних органів виконавчої влади. Також документ визначає систему прав і обов’язків учасників ринку органічної продукції, зокрема операторів ринку і органів сертифікації.
Положення проекту закону регламентують вимоги до виробництва, маркування та обігу органічної продукції, встановлюють основні принципи сертифікації органічного виробництва з деталізацією по галузях. Передбачено механізм реєстрації органів сертифікації операторів ринку і органічного насіння.
Крім того, законопроект визначає механізм держконтролю за діяльністю суб’єктів ринку органічної продукції та передбачає відповідальність за порушення у цій сфері.
Окремо встановлені вимоги до переліку речовин (інгредієнтів, компонентів), які дозволяється використовувати в процесі органічного виробництва та дозволені до використання в гранично допустимих кількостях. Визначено процедуру, за якою вони можуть бути дозволені до використання.
Нагадаємо, з 4 квітня в Україні набув чинності закон, який вводить нову систему контролю якості і безпеки харчових продуктів. Підприємства перевірятимуть в залежності від ступеня ризику для життя і здоров’я людей. Наприклад, в магазині, де продається упакована продукція тривалого зберігання, ризиків менше, ніж в магазині, де продається свіже м’ясо.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас