Мінприроди: Програма розвитку гідроенергетики потребує експертного обговорення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінприроди: Програма розвитку гідроенергетики потребує експертного обговорення

Енергетика
129
Програма розвитку гідроенергетики в Україні до 2026 року, яка передбачає будівництво низки ГЕС та ГАЕС, потребує експертного обговорення та приведення у відповідність до вимог Асоціації України з ЄС.
Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав представник управління охорони земельних та водних ресурсів Міністерства екології та природних ресурсів Олександр Бонь.
“Позиція нашого міністерства чітка, прозора і, на наш погляд, конструктивна і полягає в тому, що перед ухваленням та в процесі підготовки таких рішень такі проекти мають пройти стадію обговорення в широкому експертному середовищі. Саме таке проведення обговорення допомогло б уникнути багатьох резонансних і суперечливих моментів”, – сказав Бонь.
За його словами, Програма розвитку гідроенергетики до 2026 року включає будівництво таких резонансних об’єктів, як Дністровської ГАЕС (1-3 черга), Канівської ГАЕС, Ташлицької ГАЕС, зокрема підняття рівня Олександрійського водосховища до відмітки 20,7 м, і Верхньодністровського каскаду ГАЕС.
“Міністерство не може стояти осторонь, тому що будівництво саме таких об’єктів з погляду природоохоронної діяльності завдасть значної шкоди. Якщо ми говоримо про Ташлик та рівень Олександрівського водосховища, ми говоримо про майже 21 га площі природної заповідної території, яка становить значний природоохоронний інтерес. Це ті об’єкти природно-заповідного фонду, які в процесі включення до Смарагдової мережі Європи. Це наші міжнародні зобов’язання в рамках Асоціації з ЄС”, – наголосив представник Мінприроди.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас