МСБ під ключ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МСБ під ключ

Особисті фінанси
20
Досвід входження Таскомбанку у сегмент МСБ доводить, що успіх на цьому ринку залежить від готовності запропонувати клієнтам комплексне, гнучке й цілодобове обслуговування.
Банківська спільнота небезпідставно вважає малий та середній бізнес драйвером зростання національної економіки. Останнім часом саме у сегменті МСБ відбувається найбільш помітне пожвавлення процесів кредитування. Фінансові установи активно впроваджують нові технології оцінки ризиків при кредитуванні підприємців, розробляють нові кредитні та депозитні продукти, пакети обслуговування. В результаті підвищується конкуренція, що позитивно впливає на якість обслуговування бізнесу.
Ринок активно штурмує багато нових гравців, і треба визнати, що деяким банкам вдається зайняти свою нішу в цьому сегменті. Прикладом вдалого розвитку програм обслуговування МСБ може слугувати Таскомбанк. В банку не приховують, що МСБ – досить новий напрямок діяльності, проте команді банкірів за відносно короткий час вдалося суттєво наростити клієнтську базу. На сьогоднішній день 79% клієнтів юридичних осіб ТАСКОМБАНКУ – малі та середні підприємства. Головний акцент зробили на комплексному підході у роботі з МСБ, що поєднується з принципом індивідуального обслуговування персональним менеджером. Також запропонували МСБ широку продуктову лінійку, що задовольняє потреби клієнтів, запровадили інноваційні технології та сучасні дистанційні канали обслуговування. Все це дозволило Таскомбанку створити комфортні умови обслуговування МСБ й активно нарощувати обсяги в цьому сегменті.
Так, за минулий рік Таскомбанк зміг у 2,5 рази збільшити кредитний портфель МСБ. Частка МСБ у кредитному портфелі юридичних осіб за результатами 2017 р. склала 15%. Також банку вдається активно залучати тимчасово вільні кошти підприємців та збільшувати чисельність компаній, що обирають банк для розрахунково-касового обслуговування. Можна відмітити, що депозити й залишки на рахунках клієнтів МСБ складають 20% пасивів юридичних осіб Таскомбанку. При цьому за результатами 2017р. депозитний портфель МСБ зріс на 60%.
Серед причин швидкого входження банку до сегменту МСБ можна вказати й розробку карткових продуктів для підприємців. Власне, сьогодні банк пропонує фізичним особам підприємцям та невеликим компаніям банківські картки з широкими функціональними можливостями, що дозволяють проводити операції як з гривнею, так і з доларами та євро. Більше того, банк пропонує приватним особам підприємцям картку з цілодобовим доступом до коштів на поточному рахунку. Задля ефективної роботи з МСБ банк також запровадив принципово новий сервіс «ТАС Mobile», що орієнтований на власників бізнесу і керівництво як великих холдингів, так і невеликих компаній.
Треба також відмітити, що банк пропонує малим та середнім підприємствам не тільки класичні продукти (РКО, кредити, депозити, картки, тощо.), а й проведення документарних операцій як за зовнішньоекономічними контрактами, так і на внутрішньому ринку України. Мова у даному випадку йде про документарні акредитиви, банківські гарантії, резервні акредитиви, документарне інкасо. Фахівці банку розуміють, що використання документарних інструментів у зовнішньоекономічній діяльності дає можливість підприємцям суттєво знижувати ризики контрагентів при здійсненні міжнародної торгівлі і активно пропонують їх клієнтам. Треба визнати, що далеко не всі представники МСБ мають досвід роботи з документарними операціями. Багато хто робить лише перші кроки по виходу на зовнішні ринки. Саме тому банк готовий надати кваліфіковану консультацію та допомогу в супроводі документарних операцій, а також розробити індивідуальні схеми фінансування з використанням документарних інструментів. Взагалі ТАСКОМБАНК доволі активно підтримує МСБ, що має експортний потенціал. Приміром, саме для цієї категорії клієнтів були розроблені пакети послуг з купівлі, продажу, конвертації та переказів іноземної валюти.
Фактично можна стверджувати, що розвиток напрямку обслуговування МСБ став одним з пріоритетних для Таскомбанку. І в конкурентній боротьбі банк робить ставку на впровадженні технологій та сервісів швидкого й персоніфікованого обслуговування.
За матеріалами:
Таскомбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас