Таскомбанк взяв участь в круглому столі на тему: "Коли малий бізнес стане драйвером української економіки?" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Таскомбанк взяв участь в круглому столі на тему: "Коли малий бізнес стане драйвером української економіки?"

Особисті фінанси
4
Заступник Голови Правління АТ «Таскомбанк» Олександр Чумак прокоментував поточну ситуацію на ринку кредитування МСБ в рамках круглого столу, організованого «Фінансовим клубом». Так, за словами банкіра, конкуренція зі сторони державного сектору підштовхує комерційні банки активніше працювати на ринку й швидше розуміти свого клієнта.
Макроекономічних глобальних змін до кінця поточного року на ринку не очікується. На макрорівні нині багато передумов для збільшення клієнтів середнього та малого бізнесу в країні. І в Таскомбанку готові надати клієнту те, що не просто забезпечить ведення поточної діяльності, а сприятиме розвитку бізнесу клієнта, для цього в банку все є.
Група ТАС активно розширюється, банк детально вивчає настрої клієнтів, прагне передбачити їх потреби та вчасно запропонувати те, що необхідно конкретному клієнту чи представнику конкретної галузі. Представникам малого та середнього бізнесу також не цікаво розпилюватися на роботу з різними банками для отримання різних банківських продуктів і, тим самим, відволікатися від головного в своїй діяльності — свого бізнесу, й вони обґрунтовано мають право розраховувати на персональні преференції для себе у випадку комплексного обслуговування в Таскомбанку. «Ми зі своєї сторони відкриті до розгляду індивідуальних рішень для клієнтів. Банківський бізнес — це також бізнес, тому ми поважаємо бажання клієнтів особливого до себе відношення», — говорить банкір.
Стосовно ставок по кредитах для малого й середнього бізнесу, передумов до їх зниження в найближчий період немає.
У той же час, Олександр Чумак відзначив ріст обсягів інвестиційного кредитування, адже для бізнесу цей інструмент дає більшу динаміку росту. «Якщо ще два роки тому всі пішли в оборотне кредитування, то сьогодні зростає попит на інвестиційні кредити, — підкреслив банкір. — Загалом це дуже хороший інструмент для залучення клієнта на довгий період. Якщо клієнт зрозумілий та прозорий для банку, декларує те, що реально може й хоче, ми готови надавати інвестиційні кредити до 10 років з гнучким графіком».
«Малому бізнесу потрібна не тільки підтримка зі сторони держави, а впевнене фінансове партнерство в особі банків. І ми будемо раді сприяти розвитку бізнесу й бути причетними до його стабільності», — підсумував Олександр Чумак.
За матеріалами:
Таскомбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас