Німеччина виділить Україні 9 млн євро на допомогу переселенцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина виділить Україні 9 млн євро на допомогу переселенцям

Казна та Політика
139
Уряд Німеччини передасть Україні 9 млн євро на створення соціального житла для внутрішньо переміщених осіб, а також на розвиток інфраструктури, зокрема, ремонт шкіл та дитсадків, у містах, що прийматимуть переселенців. Відповідні угоди 19 квітня підписали міністр соціальної політики Андрій Рева, керівник міського та інфраструктурного підрозділу Німецького державного банку розвитку KfW Маріон Кнееш та виконавчий директор Українського фонду соцінвестицій Андрій Лактіонов.
“В рамках нового проекту на виділені урядом Німеччини кошти ми відновимо або побудуємо з нуля 10-12 багатоквартирних будинків для внутрішньо переміщених осіб, Поруч з кожним будинком ми відремонтуємо школу або дитячий сад. Це буде робитися швидко, прозоро і за німецькими стандартами енергоефективності та якості в цілому “, – розповідає Лактіонов.
Угода є логічним продовженням проекту, який завдяки попередньому гранту уряду Німеччини Український фонд соціальних інвестицій реалізує зараз. У рамках поточного проекту вже відкрито 3 соціальні гуртожитки в місті Мелітополь. До кінця року ще близько 700 внутрішньо переміщених осіб отримають квартири або кімнати у гуртожитках у 14 відремонтованих об’єктах. Нагадаємо, за останні три роки уряд Австрії виділив п’ять мільйонів євро на допомогу внутрішньо переміщеним особам в Україні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас