В уряді розповіли, з чого почнуть Велику кільцеву дорогу навколо Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді розповіли, з чого почнуть Велику кільцеву дорогу навколо Києва

Казна та Політика
2985
“Створена відповідна робоча група, яка буде активно займатися розв’язанням проблемних і нагальних питань проектування та будівництва Великої кільцевої дороги. До її складу увійшли представники Мінінфраструктури, Мінрегіону, Укравтодору, КМДА, КОДА та інші”, – повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.
Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк відзначив, що наразі першочерговими питаннями є фінансування, стадія готовності проекту та ситуація з документацією щодо землевідводу.
“Розглядається 3 варіанти фінансування будівництва Великої кільцевої автодороги навколо Києва: за рахунок держбюджету, залучення міжнародних інвесторів або на умовах концесії”, – зазначив Лавренюк.
Також для успішної реалізації проекту необхідно внести зміни до раніше прийнятих рішень на державному та регіональному рівні, провести інвентаризацію земельних ділянок і майна у зоні ВКАД, визначити та забезпечити фінансування проектів за чергами.
Планується, що першою чергою будівництва ВКАД стане ділянка від автомобільної дороги М-06 Київ-Чоп до автомобільної дороги М-05 Київ-Одеса, протяжність якої 35,2 км.
Орієнтовна вартість будівництва цієї ділянки дороги становить 400 млн у.о., запланована реалізація протягом 2018-2021 років. Наразі готовність проектної документації на будівництво цієї першої черги дороги складає 96%, додали у прес-службі урядовця.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас