Цукерберга знову закликали виступити в Європарламенті через виток даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цукерберга знову закликали виступити в Європарламенті через виток даних

Фондовий ринок
216
Європарламент знову звернувся до засновника соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга з проханням дати свідчення у справі про витік персональної інформації понад 87 млн користувачів. Про це повідомляє Reuters.
“Президент Європарламенту Антоніо Таяні повторив своє прохання до Цукерберга, щоб він з’явився на засіданні, заявивши, що відправити до них молодшого виконавчого директора недостатньо”, — йдеться в повідомленні.
Зокрема, Таяні заявив у листі до Цукерберга, що одним з пріоритетів Європарламенту буде зміцнення нормативної бази для забезпечення високого ступеня захисту цифрового ринку.
У свою чергу, єврокомісар з питань юстиції Віра Юрова порекомендувала Цукербергу з’явитися для дачі показань, бо “цей випадок дуже важливий”.
У Facebook не відповіли на запит Європарламенту.
Ще в березні засновника соцмережі Facebook Марка Цукерберга вперше викликали до Європарламенту для надання пояснень у зв’язку з витоком персональних даних 50 млн користувачів.
Як відомо, соціальна мережа Facebook проводить власне розслідування щодо зв’язку своїх співробітників із сторонньою компанією, яка заволоділа даними 50 мільйонів користувачів. Керівництво фірми з’ясувало, що співробітники Facebook Джозеф Канселлор і Олександр Коган є творцями фірми Global Science Research, яка надавала дані платформі Cambridge Analytica.
Передбачається, що Cambridge Analytica застосовувала цю інформацію, зокрема, для політичної реклами в рамках кампанії Дональда Трампа. В Facebook заявили, що в 2015 році професор психології Кембриджського університету Олександр Коган за допомогою програми, створеної ним на платформі соцмережі, передав Cambridge Analytica масивний обсяг особистих даних користувачів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас