Мінсоцполітики: 40% української економіки перебуває в тіні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики: 40% української економіки перебуває в тіні

Казна та Політика
1358
Детінізація економіки в Україні на сьогоднішній день є більш важливим фактором для збільшення фонду оплати праці, ніж економічне зростання.
Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики з посиланням на голову відомства Андрія Реву.
За його словами, приблизно 40% української економіки перебуває в тіні, а тому стандартні для розвинених країн рецепти вирішення економічних проблем недієві.
Натомість, зазначив Рева, детінізація на сьогоднішньому етапі дасть грошей більше, ніж результати економічного зростання.
«Цей факт був доведений урядом в 2017 році. Весь фонд оплати праці в 2016 році склав 584 мільярди гривень, і Міністерство економічного розвитку прогнозувало його зростання на 82 мільярди. Але Мінсоцполітики заявило про заниженість цієї цифри і спрогнозувало можливість зростання фонду на плюс 212 млрд гривень. За фактом, фонд оплати праці в 2017 році становив 796 млрд грн. При 2,5% економічного зростання ми отримали 212 млрд гривень до бюджету – звідки ці гроші? Відповідь дуже проста – ці гроші прийшли з тіньової економіки, внаслідок підвищення мінімальної зарплати вдвічі», – пояснив міністр.
Рева зазначив, що з цього факту потрібно робити практичні висновки.
«Скажімо, якщо сьогодні за перший квартал недоотримано 6 млрд гривень надходжень, а Міністерство фінансів каже, що грошей немає, то їх ніколи і не буде, якщо мінімальні зарплати не підвищити», – підкреслив міністр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас