Нацбанк створив єдину базу банківських управлінців за всю історію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк створив єдину базу банківських управлінців за всю історію

Фондовий ринок
470
На офіційному сайті Нацбанку з’явилася загальна база керівників банків і власників істотної участі, яка дозволяє за кількома критеріями пошуку подивитися повну історію менеджменту установи або оцінити кар’єрні звершення конкретного управлінця. У самому НБУ вважають, що нова система буде сприяти більшій прозорості банківської системи.
Але не пояснюють, яким саме чином, адже аналогічну інформацію без особливого клопоту можна знайти на сайті кожної фінустанови. І тут же додають – дані збирали у підопічних, тому за їх 100% достовірність не гарантують. Більше того, просять користувачів повідомляти регулятору, в разі виявлення неточностей.
Втім, варто зазначити, що роботу в НБУ виконали серйозну. Реєстр дозволяє шукати необхідну інформацію за одним або відразу кількома критеріями.
Зокрема, вона пропонує такі опції пошуку: Прізвище, ім’я та по батькові; Посада (правління, наглядова рада, головбух – без можливості деталізації); назва банку; Код МФО; ЄДРПОУ банку; Період, в який керівник працював у банку.
Для дуже терплячих дослідників база відкриває воістину безмежні можливості. З огляду на той факт, що у видачі є дані не тільки про нині живі фінустанови, а й про неплатоспроможні, можна, наприклад, скласти рейтинг успішності менеджерів. Правда, для цього доведеться перебрати вручну майже 7 тис. записів.
Тим часом, юзабіліті створеного реєстру все ж залишає бажати кращого. Система дозволяє сортувати інформацію за категоріями даних, однак робить це всього в двох можливих варіантах: в прямому або зворотному алфавітному порядку або по спаданню/зростанню числового значення.
А ось отримати деталізацію, клікнувши, скажімо, на прізвище керівника або назву банку в результатах пошуку, вже не вийде. Доведеться повторно робити пошуковий запит за потрібним критерієм.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас