Через санкції проти "РусАлу" алюміній рекордно подорожчав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через санкції проти "РусАлу" алюміній рекордно подорожчав

Фондовий ринок
676
Ціна на алюміній піднялася до шестирічного максимуму, оскільки вплив санкцій США проти компанії “РусАл” російського олігарха Олега Дерипаски продовжує позначатися на світовому ринку більш ніж через тиждень після того, як вони були оголошені. Про це повідомляє Bloomberg.
Вранці 18 квітня ціна алюмінію на Лондонській біржі металів на побоюваннях з приводу перебоїв з поставками досягла $2445 за тонну, що стало максимальним показником з вересня 2011 року.
При цьому опитані агентством аналітики прогнозують, що ціна алюмінію може досягти $3 тис. за тонну. Востаннє такий рівень цін був зафіксований в 2008 році.
Rio Tinto Group, яка залежить від поставок сировини від “РусАл”, попередила, що може бути змушена скоротити виробництво. Компанія планує виробити 3,5-3,7 млн тонн алюмінію в 2018 році проти 3,6 млн т в минулому році, однак ці плани можуть бути скориговані.
Алюмінієвий ринок лихоманить після введення США санкцій проти компанії “РусАл” Олега Дерипаски, на частку якої припадає 17% світового виробництва алюмінію за межами Китаю.
Раніше повідомлялося, що санкції вже призвели до того, що вироблений “РусАл” алюміній на суму близько $3 млрд застряг у трейдерів, які купили його ще до оголошення санкцій.
Зазначимо, 10 квітня про припинення торгів алюмінієм “РусАл” оголосила Лондонська біржа металів (LME), на яку припадало близько 10-20% продажів компанії. 11 квітня Нью-Йоркська товарна біржа скасувала дозволи на постачання металу брендів UC Rusal за ф’ючерсними контрактами. На тлі побоювань виникнення дефіциту алюмінію ціни на нього різко пішли вгору. 12 квітня вартість тонни алюмінію на LME вперше з березня 2012 року перевалила за $2300. 16 квітня ціна тонни алюмінію вперше з вересня 2011 року піднялася вище ніж $2400.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас