ДФС ліквідувала конвертцентр з оборотом 110 млн гривень у Запорізькій області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС ліквідувала конвертцентр з оборотом 110 млн гривень у Запорізькій області

Кримінал
257
Співробітники Державної фіскальної служби (ДФС) ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр з обігом понад 110 млн гривень у Запорізькій області.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДФС.
Зокрема, співробітники податкової міліції ГУ ДФС в Запорізькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області ліквідували міжрегіональний конвертаційний центр, який працював у Запорізькій і Дніпропетровській областях.
Відзначається, що в рамках розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 212 КК України було встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки послуги з мінімізації податків шляхом переведення безготівкових коштів у готівку, за безпідставне формування податкового кредиту з ПДВ та подальшу легалізацію грошових коштів.
Для прикриття незаконної діяльності фігурантами було зареєстровано на підставних осіб 6 фіктивних компаній, на рахунки яких підприємства реального сектору економіки перераховували безготівкові кошти у вигляді оплати за товарно-матеріальні цінності (роботи, послуги).
В подальшому кошти переводилися в готівку за допомогою чекових книжок і поверталися вигодонабувачам за винагороду в розмірі 12-14%.
Всього протягом 2017-2018 років було проконвертовано понад 110 млн гривень.
На підставі постанов суду проведено 15 обшуків в офісному приміщенні конвертаційного центру, за адресами реєстрації підконтрольних підприємств, у місцях проживання фігурантів та їхніх автомобілях.
Підкреслюється, що за результатами обшуків вилучено 11 печаток підприємств з ознаками фіктивності, чорнові записи, бухгалтерські документи, банківські картки, чекові книжки і комп’ютерна техніка.
Крім того, накладено арешт на грошові кошти на банківських рахунках підконтрольних компаній на суму близько 1,3 млн гривень і на ліміт з ПДВ на загальну суму 240 тис. гривень.
Тривають слідчі дії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас