Вивезення сміття в Києві виділили в окрему комунальну послугу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вивезення сміття в Києві виділили в окрему комунальну послугу

Казна та Політика
1079
Київрада ухвалила рішення, яке передбачає визначення послуги з вивезення побутових відходів як окремої комунальної послуги, право на здійснення якої здобувається на конкурсних засадах.
Рішення підтримали 75 депутатів, повідомляється на сайті Київради.
Як зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, законом про житлово-комунальні послуги передбачено, що послуга з вивезення сміття буде окремою комунальною послугою і повинна бути виведена з переліку послуг з утримання будинків та прибудинкових територій.
“Цим рішенням ми хочемо впорядкувати процес надання житлово-комунальних послуг згідно із законодавством. Тарифна політика при цьому не змінюється. Тобто з вартості послуг ЖКГ виділяється послуга на вивезення сміття”, — сказав заступник Кличка.
Як відомо, нині збір і вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) входить у перелік комунальних послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкової території.
Однак ці послуги не охоплюють збір і вивезення сміття повною мірою, особливо в приватному секторі. Також існує проблема відсутності контрольованої системи вивезення ремонтних і будівельних відходів, низького рівня оплати населення за надані послуги, недостатності роздільного збирання ТПВ, а також конкуренції на ринку житлово-комунальних послуг.
На думку міської влади, окрема послуга створить економічно збалансовану систему збирання сміття, дозволить споживачам укладати прямі договори з виконавцями послуг із збирання та вивезення ТПВ.
Також шляхом виділення окремої послуги з вивезення сміття у КМДА сподіваються врегулювати питання оплати за вивезення сміття.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас