Фунт близький до максимуму з моменту референдуму про Brexit, долар дорожчає до євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фунт близький до максимуму з моменту референдуму про Brexit, долар дорожчає до євро

Валюта
301
Курс долара росте відносно євро і слабо змінюється відносно ієни, увага інвесторів повернулася до макроекономічних даних і заяв керівництва центральних банків.
Євро на 15:22 коштував $1,2359 проти $1,2380 на закриття минулої сесії.
Вартість єдиної європейської валюти перебуває на вказаний час в районі 132,36 ієни в порівнянні з 132,61 ієни в попередній день. Курс долара становить 107,09 ієни проти 107,12 ієни в понеділок.
Певну підтримку курсу долара у вівторок надають заяви глави Федерального резервного банку (ФРБ) Нью-Йорка Вільяма Дадлі про те, що в разі, якщо інфляція істотно перевищить 2%, які таргетує Федрезерв, керівництву ЦБ доведеться переглянути темпи підвищення ставки і зробити їх менш плавними.
Його колега з ФРБ Атланти Рафаель Бостік, голосуючий член Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC) в поточному році, відзначив недостатнє зростання зарплат в США.
У вівторок учасники ринку чекають виступів майбутнього глави ФРБ Нью-Йорка Джона Вільямса, який зараз керує регіональним банком Федрезерву в Сан-Франциско, і його колеги з Чикаго Чарльза Еванса.
Тим часом фунт стерлінгів у парі з доларом США близький до максимальних позначок з моменту референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit) в червні 2016 року. У понеділок розпочався новий тур торгових переговорів, про які поки в ЗМІ немає ніякої конкретики. За даними Saxo Bank, цього тижня фунт є найактивнішою валютою.
“Для того щоб курс фунта вийшов за рамки коридору $1,45-1,46, потрібен якийсь реальний прогрес в процесі виходу Великобританії з ЄС і додаткові ознаки пожвавлення, але перспектива цього поки доволі сумнівна”, – пише головний валютний стратег Saxo Bank Джон Харді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас